Slecht nieuws brengen is niet meedelen en wegrennen. Maar wat dan wel?

De economische gevolgen van de Corona-pandemie zullen zich vanaf het najaar pas écht laten voelen, zo stellen economen en ondernemers. Dat betekent jammer genoeg dat er nogal wat werknemers slecht nieuws zullen krijgen: hun functie verdwijnt, het team krimpt in of erger nog… ze verliezen…

De kansen van Corona

“When written in Chinese, the word CRISIS is composed of two characters. One represents danger and the other represents opportunity.” John F. Kennedy Het is best lang geleden dat we als mensheid gezamenijk getroffen zijn door een crisis, dat we over ‘we’ praten en daarmee…

Van controle naar partnerschap via verbindende communicatie

Op donderdag 6 februari ging het congres HRM in de overheid door.

Verbindende communicatie in een partnerrelatie

In de veelheid aan bezigheden en rollen die we elke dag opnemen, raken we de verbinding met onszelf en onze levenspartner af en toe kwijt.

We Walk our Talk – Tom in de gevangenis van Beveren

Naast mijn werk als facilitator voor Walk Your Talk zet ik me in als vrijwillig aalmoezenier in de gevangenis van Beveren.

Verzuimgesprekken

Ongeveer een op drie van de werknemers in de privé (of 36%) was vorig jaar geen enkele keer afwezig wegens ziekte.

Verbindende communicatie op de werf!

Walk Your Talk is dankbaar voor de samenwerking met Mathieu Gijbels. Het is mooi om te zien hoe ze in het bedrijf zorg dragen voor hun mensen en ook investeren in niet technische opleidingen.

Laat falen niet faliekant aflopen

Hebben we je aandacht? Héhé, dat was de bedoeling! Toegegeven, de titel van dit stuk is een beetje kort door de bocht. Al zijn we er bij Walk Your Talk wel van overtuigd dat kinderen pas verantwoordelijkheid kunnen en durven nemen als ze daar ook de ruimte en het vertrouwen voor krijgen.

Sociocratie 3.0

In onze trainingen laten we mensen ervaren hoe ze op een meer duurzame, authentieke en respectvolle manier kunnen communiceren, verbinden en samenwerken vanuit een positie van gelijkwaardigheid.

Over citroenen en gelijk hebben

Je wil dat er een taak in huis gebeurt, maar vind dat je partner het uit zichzelf moet doen zonder dat jij de vraag hoeft te stellen. Dat gebeurt niet, dus uiteindelijk vraag je het toch. Wat volgt, is een gesprek dat compleet uit de hand loopt en eindigt in ruzie over wie nu wat gezegd heeft en wie gelijk heeft.

Akiiki, Kara-Tunga & Connecting Communication

The plains stretched out in front of us as far as our eyes could see. The clouds above it painting an equally spectacular landscape in the sky.

Wat bezielt jou als organisatie?

‘Wat bezielt jou?’ gebruiken we vandaag louter in de context van afwijkend gedrag.

Verbindende Communicatie on the road in Uganda

Marijke D’Herde, één van de trainers van Walk Your Talk, trekt geregeld met een groep naar Uganda om er Verbindende Communicatie on the road te leren.

De impact van voorbeeldgedrag op kinderen

Er gaan de laatste jaren steeds meer stemmen op om kinderen van jongs af aan waarden als integriteit en empathie aan te leren.

Leiding geven met de –L van Luisteren

Rasmus Hougaard, oprichter van The Potential Project dat mindfulness wereldwijd naar de werklvloer brengt, schrijft: ‘Wil je als leider door je mensen gewaardeerd worden, zorg dan dat je gedachten nooit afdwalen tijdens een gesprek.

Ik hou van mij

Zo mooi als Harrie Jekkers kunnen we het niet brengen 😉 Dus pik dit liedje alvast eerst mee!

De invloed van je eigen patronen en overtuigingen op professionele relaties

Afgelopen maand werden we geraakt door een getuigenis in het online magazine van Intermediair.nl.

Hou je graag contact? Wij ook!

Ontvang onze newsletter.

Ik schrijf me in

Hand-outs

Tijdens onze trainingen hoef je niet te pennen. Je kan je volop concentreren op verbinding. De netjes uitgeschreven geheugensteuntjes vind je hier.

Het boek

De heldere en aangename gids van Walk Your Talk vergezelt je op je tocht naar verbindende communicatie. Bestel hem hier.
Boek verbindende communicatie

Meer lezen

Lezen om bij te blijven: een must en een plezier. Dit zijn onze aanraders. Geniet ervan.

Hou je graag contact? Wij ook!

Ontvang onze newsletter.

Ik schrijf me in