Wie verbindend communiceert is in staat om krachtige boodschappen over te brengen, impact te realiseren zonder weerstand op te roepen en met respect voor zichzelf en anderen te handelen.

Het is Marshall Rosenberg die met z’n non-violent communication de fundamenten heeft gelegd voor het model dat Walk Your Talk vandaag hanteert, zij het uitgediept en verfijnd.

Dankzij de dansvloer van verbindende communicatie leer je op een dynamische manier nieuwe vaardigheden aan die uiteindelijk tot een vlotte, nieuwe taal en levenshouding leiden.

Leer je iets nieuws, dan is een stappenplan een handige tool om je op weg te helpen. De dansvloer van verbindende communicatie is een dynamische manier om de verschillende stappen vlot aan te leren en onmiddellijk toe te passen.

In de praktijk is een gesprek geen snelweg van objectieve waarneming naar verzoek, wel een dans of een vlot heen en weer bewegen tussen de verschillende stadia. Wie dat vlot onder de knie heeft, is klaar om er met eigen bewoording een hoogst persoonlijke taal van te maken. Wat bij het begin wat gekunsteld klinkt, wordt al gauw even gewoon als je ‘oude’ manier van communiceren.

Verbindende vaardigheden inzetten levert duurzame kwaliteitswinst op voor de relatie tussen mensen en voor hun motivatie. Kortom, tijd om ermee aan de slag te gaan!