Naar welke wetten luistert de liefde?

 

De waarde van Verbindende Communicatie in een partnerrelatie

 

Lichtroze en zo groot als een ballon. Zo ziet de wolk eruit waarop je bij het begin van een liefdesrelatie drijft. Wordt de relatie langer, dan komt er een dag waarop je luchtbel als een plakkerige kauwgom uiteenspat, recht in je gezicht. Je bereikt de andere niet meer, vervalt in ja-nee discussies en gooit elkaar alleen nog verwijten naar het hoofd. De verbinding lijkt voor altijd zoek.

 

Op zulke momenten kan de vaardigheid om bewust voor verbinding met je partner te kiezen, een oplossing zijn. En als ze dat niet is, dan brengt ze tenminste inzicht in wat je dan wel allebei nodig hebt.

 

Misschien kan je eens stilstaan bij wat verbinding werkelijk voor jou betekent. Vanuit Verbindende Communicatie geloven we alvast dat het aandacht meebrengt voor wat er zich aan de binnenkant afspeelt, voor wat er diep vanbinnen in iemand omgaat en wat hij/zij precies nodig heeft. Als je die intieme gevoelens kan delen met je partner, raak je elkaar in de kern.

 

Empathisch luisteren

 

Empathie speelt een belangrijke rol in de liefde: je eigen blik op de wereld even ‘parkeren’ en met je volledige aandacht en zijn bij de andere blijven zorgt ervoor dat je écht hoort wat die zegt en nodig heeft. Geen interpretaties, geen oordeel en zelfs geen goed bedoeld advies.

 

Voor verbinding kiezen vraagt om een bewustzijnsniveau dat gelijk hebben en zichzelf manifesteren ver overstijgt. Daar gaan we tijdens de driedaagse Verbindende Communicatie voor koppels actief mee aan de slag. We creëren een veilige omgeving waarin mensen met respect voor elkaar de oprechte dialoog met zichzelf en hun partner opnieuw aangaan.

 

Klik hier om je in te schrijven!

Please reload

In de kijker

Verbindende Communicatie met jonge kinderen: van OVERleven naar BEleven

1/1
Please reload

Recente berichten
Archief
Please reload