Aanbod particulieren: Communiceren met jonge kinderen

Kinderen zijn tot op zekere leeftijd afhankelijk van de zorg van anderen. Ze spiegelen emoties en gedrag. De valkuil is dat we als ouder of opvoeder de eigenheid van het kind en zijn verantwoordelijkheid uit het oog verliezen. Het is ook een uitdaging om in het zorgen onze  eigen gevoelens en behoeften niet te verwaarlozen. Doel van deze training is helderheid scheppen in de scheiding van eigen gevoelens en behoeften en die van het kind. Kan je die inschatten en verwoorden? Alleen dan is een open en eerlijke communicatie mogelijk.

 

We creëren ook strategieën die je kan toepassen als jouw behoeften en die van het kind tegengesteld zijn. “Geweld” in gedrag of communicatie - zoals straffen en belonen, slaan en schreeuwen - is dan niet meer nodig.

 

Wat leer je tijdens de workshop verbindend communiceren met jonge kinderen?

 

  • Je bewust worden van je eigen gevoelens en waarden in de opvoeding;

  • In contact komen met die van je kind;

  • Ze op een respectvolle manier verwoorden;

  • Omgaan met machteloosheid, frustratie en verdriet bij je kind;

  • Je kind leert een waaier aan sociaal-emotionele vaardigheden en zijn emotionele intelligentie ontwikkelt zich heel natuurlijk;

  • Een voorbeeld zijn en blijven.

 

Kinderen hebben vaak ondersteuning nodig in het verwoorden van wat er in hen omgaat. Door het in contact komen met en het accepteren van gevoelens en behoeften, wordt het kind rustig en zal het minder agressief of ongecontroleerd reageren. Het leert voelen wat het nodig heeft en kan dat ook op een rustige manier invullen.

Na de training ervaren zowel jijzelf als je kind een diepe band van vertrouwen.

 

 

Schakel door naar een van de volgende opleidingen:

Deze opleidingen worden gegroepeerd onder open aanbod. Klik hier om te ontdekken wanneer de komende opleidingen gepland staan.

Els Van Beveren 

Trainer in Verbindende Communicatie

 

0485 75 90 38

Kleine Kouterstraat 34

9290 Berlare

  • LinkedIn Clean

© 2017 by walk-your-talk