SEPIA Solutions heroriënteert zich vanuit verbinding

Het bedrijf

SEPIA Solutions ontwikkelt en produceert marketingoplossingen voor ondernemingen in binnen- en buitenland. De sector ondergaat de laatste jaren een enorme evolutie. Content speelt een steeds grotere rol, beleving wordt prioritair. Opnieuw oriënteren en aanpak, visie en strategie hertekenen is de boodschap.

De uitdagingen

Recente wijzigingen in organisatiestructuur en fusie van units brachten nieuwe uitdagingen met zich mee, niet in het minst op het vlak van communicatie en bedrijfscultuur. Walk Your Talk werd gevraagd om het al opgestarte evolutietraject voor strategische veranderingsprocessen te ondersteunen via verbindende communicatie. We organiseerden een tweedaagse workshop voor de managers, teamcoördinatoren en projectmanagers van SEPIA Solutions. Ook de andere medewerkers binnen SEPIA volgen ondertussen een opleiding ‘Verbindende Communicatie’. Op deze manier wordt het een deel van de organisatiecultuur, die op haar beurt ook voelbaar is in de communicatie naar buiten toe met klanten en andere stakeholders.

Het resultaat

“Bij communicatieplannen en -doelen heb je vooral een heel coherent team nodig dat de bochten die zo’n parcours met zich meebrengt, aankan. Verbindende communicatie zorgt er bij ons voor dat medewerkers open en eerlijk durven praten over wat die verandering met hen doet. Ook talenten en kwaliteiten worden meer besproken en krijgen alle kansen. Samen met de sector beleven we een cultuuromwenteling die voor meer samenwerking zorgt.”

Bärbel Buysse, CEO

 

Ontdek in dit filmpje waarom Bärbel Buysse uitdrukkelijk kiest voor de kracht van verbindende communicatie en hoe het hele team het samen neerzet in de praktijk.