Mathieu Gijbels gaat voor harmonieuze samenwerking

Het bedrijf

Mathieu Gijbels staat bekend om zijn bedrijfs- en kantoorbouw. Maar het bedrijf heeft nog veel meer te bieden: van renovatie over nieuwbouw en onderhoud tot advies. Hun mensen zijn de drijvende kracht, het zijn De Voordenkers. Mensen die altijd een stap verder denken en de lat steeds hoger leggen. Mensen met de juiste kennis en een hart voor bouwen.

De uitdagingen

Vanuit Customer Intimacy als strategische waarde trainde Walk Your Talk op elk niveau van de organisatie. Het doel was om verbindende communicatie als nieuwe taal in de organisatie in te bedden en zo de bedrijfscultuur bij te sturen.

We zijn er gestart met de training voor directie en projectleiders en zetten specifiek in op onderlinge samenwerking en de kracht van verbindende communicatie in leidinggevende functies. Daarna waren de afdelingshoofden aan de beurt: zij leerden vanuit verbindende communicatie omgaan met weerstand, moeilijke gesprekken voeren en hun team motiveren. Samen met Walk Your Talk maakten zij zich een coachende leiderschapsstijl eigen. Na hun basisopleiding doken ze samen met hun team opnieuw het bad van verbindende communicatie in en verdiepten zo hun kennis en vaardigheden. Bovendien legden ze tijdens die dagen de vinger aan de pols bij hun teamleden en ontdekten wat er écht speelt.

Tot slot namen ook de ploegbazen deel aan de basisopleiding zodat zij op een verbindende manier kunnen omgaan met de arbeiders op de werf. Een niet te missen schakel in het geheel want zij zijn het die de rechtstreekse contacten hebben met klanten.

Individuele coachings en intervisies ondersteunen de integratie en implementatie van verbindende communicatie in de volledige organisatie. Persoonlijke vraagstukken en verdieping van bepaalde thema’s krijgen daarin extra aandacht.

Het resultaat