IKEA Belgium creëert nog meer happiness en groei

Het bedrijf

IKEA is meer dan woninginrichting. Het bedrijf heeft een passie voor het dagelijkse leven thuis en is voortdurend op zoek naar nieuwe en betere manieren om dingen te doen. En dat voor zoveel mogelijk mensen – klanten, maar ook medewerkers en de mensen die bij leveranciers werken.

 

De uitdagingen

In het kader van haar Caring Leadership programma, waarin er aan 360° zorg wordt gewerkt voor alle medewerkers en klanten, startte Walk Your Talk bij Ikea Belgium met de training van de leidinggevenden. Het accent lag er op drie aspecten: leiderschapsvaardigheden, samenwerking binnen teams en klantgerichtheid.

Daarnaast volgden ook de winkelteams een basisopleiding en begeleidde Walk Your Talk hen bij thema’s waar dat nodig was. In een latere fase leidden we interne facilitators op die voortaan in staat zijn om eigen medewerkers te trainen. Het accent ligt daar op verbindend feedback geven en ontvangen.

Verbindende communicatie versterkt het happiness-model van Ikea dat als doel heeft om enerzijds een aangename werkplek te creëren voor medewerkers en anderzijds een extra fijne winkel uit te bouwen voor klanten om er te komen winkelen. Beiden dragen concreet bij aan resultaten en omzetgroei. 

 

Ikea