STORMEN WASSEN WEGEN SCHOON – Zo kijkt Walk Your Talk naar de toekomst van bedrijfstraining

Bevind je je middenin een onweersbui, dan zie je geen hand voor ogen. Water en modder stromen langs je voeten en je probeert je staande te houden. Als de zon weer door de wolken breekt en de aarde er dampend van ligt te bekomen zie je dingen die voorheen onder het stof lagen. 

Op net dezelfde manier ondergingen we bij Walk Your Talk de lockdown en de heropstart. We zagen collega’s ploeteren, aan boord klauteren van het online-schip en weer verdrinken. Zelf raakten we ook met één voet vastgezogen in de modder en bleven we eerst zoeken naar vertrouwde wegen. Die zijn weggeveegd, zoveel is duidelijk. Of dat jammer is? Helemaal niet!

Want van onder diepe lagen gewoontes kwam opeens die frisse blik naar boven. Als Covid-19 organisaties en bedrijven iets heeft geleerd, dan is het wel dat ze snel kunnen omdenken als dat nodig is. Hetzelfde geldt voor ons als trainingsorganisatie, al doen we dat met een kritische noot. Een beetje tegendraads misschien zelfs, want bij Walk Your Talk kiezen we er bewust en openlijk voor om niet louter en alleen maar online te trainen. We geloven rotsvast in de sterke meerwaarde van live trainingen met mensen in één ruimte. Zo, dat is alvast gezegd. Controversieel of niet in deze tijden.

Natuurlijk doen we er alles aan om dat 100% volgens de regels en in alle veiligheid te laten verlopen. We nemen onze verantwoordelijkheid met dezelfde daadkracht op als we onze beslissing namen. We zijn creatief, gaan in overleg met elke klant en werken nog meer dan vroeger elk detail op maat uit. Maar videochat om verbindende communicatie als nieuwe taal te gaan gebruiken is gewoonweg niet het geschikte medium.

Onze koers richting toekomst is dus uitgezet: we blijven live trainen maar breiden onze trajecten wél uit met online oefentools, webinars en clinics. Hybride omarmt voor ons het beste van de twee werelden en daar willen we al onze klanten in laten delen.

We buigen dus het hoofd voor Covid-19 en werken samen met burgers, organisaties en overheden aan veilige, werkbare methodes. Knielen doen we niet. En dus passen we de foto’s op onze websites, in onze nieuwsbrieven en op sociale media ook niet aan. Coronaproof-beelden mogen ons inziens niet het nieuwe normaal worden. Menselijke warmte blijft de basis van samenleven, laten we ons dat blijven herinneren.